PRP Behandling

09.05.2022

Snart kan ni boka PRP hos oss!


Vad är PRP?

PRP är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma. Vi utvinner din plasma från ett blodprov och injicerar därefter plasman i ansiktet, på huvudet eller olika områden på kroppen. PRP använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper.

PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter t.ex. akneärr.


ANVÄNDNINGSOMRÅDEN FÖR PRP:

-Hudföryngring
-Akneärr
-Håravfall
-Hudstruktur
-Bristningar

HUR KAN PRP BEHANDLING HJÄLPA DIN HUD?

Vi rekommenderar behandlingen när du är ute efter något av följande resultat eller upplever något av följande problem:

Hudens förmåga att behålla fuktighet, fyllighet och elasticitet försämras med åren och sker hos alla. Anledningen till detta är att den åldrande huden lider brist på kollagen och hyaluronsyra, men med PRP återställer vi balansen utifrån dina egna förutsättningar. Behandlingen är alltså en som använder din egen kropp som hjälpmedel. Vi stimulerar kroppens celler, återskapar och bygger upp vävnader. PRP är därför en perfekt glowbehandling för ansiktet.

 En injektion i hårbotten stimulerar celler vid basen av håret, hårsäckarna och den omgivande mikrocirkulationen. Resultatet blir att vitalitet, färg och ljusstyrka på ditt hår förbättras, deras förlust är långsammare och i en andra fas, är deras tillväxt aktiverad. Om du har problem med håravfall kan du därför ibland se en stor skillnad.

Efter en avslutad PRP behandling förbättras resultatet gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. Du använder PRP allra bäst som ett komplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim och för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd. Du får alltså inte en omedelbar "quick fix", som injektionsbehandlingar med fillers, utan du ska se behandlingen som en långtidsinvestering, lite som att använda solskydd eller retinol.

Bäst resultat av PRP på får du efter ett par månader. Vi rekommenderar tre behandlingar under ett halvårs tid.

VILKA OMRÅDEN KAN MAN BEHANDLA?

Vi kan behandla och stimulera alla lager i vävnaderna, inte bara huden. När du får en ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Produktens förmåga ligger i förbättringen på ärr, akne och bristningar. När PRP används tillsammans med microneedling kan stora förbättringar ses, speciellt i hyn och på ärr. Detta är också anledningen till att vi gärna rekommenderar PRP-behandling i samband med andra behandlingar.


HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Vi tar en liten mängd av ditt eget blod som sedan bearbetas i en specialdesignad klinisk centrifug. Vid centrifugeringen delas blodet upp i tre skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Vi injicerar den läkande plasman in i de hudområden som behöver föryngring. 


ÄR PRP-BEHANDLING SÄKER?

Ja, metoden är säker. Vi använder ditt egna blod för att föryngra och reparera huden. Blodplättarna i PRP innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga, inte bara för hudens, men för alla vävnaders regeneration och reparation. Metoden har därför framgångsrikt använts i över 30 år och i hundratusentals procedurer över hela världen. Främst inom käkkirurgi, hjärtkirurgi och ortopedi.

PRP är också avgörande i läkningen för flera stora sportstjärnor, som t.ex. skadat en armbåge i tennis. Med hjälp av PRP läker skadan på tre veckor istället för tre månader och därför kan de fullfölja och vinna sina turneringar. PRP har sedan många år använts framgångsrikt i avancerad sårbehandling. Vampyrmetoden, som det också kallas, är en av de vanligaste behandlingarna för hudföryngring, som alternativ till injektioner med fillers.