Permanent hårborttagning med laser

09.12.2022

Nu kan ni äntligen boka hårborttagning hos oss!

4-wave Diolasheer Ice

4-wave Diolasheer Ice har 4 våglängder i båda handtagen; 755 nm, 808 nm, 940nm och 1064 nm. Därför kan denna användas för permanent hårborttagning för ALLA hår-typer och ALLA hud-typer, inklusive solbränd-hud! Detta innebär att man kan utföra hårborttagningsbehandling året om!


Hur fungerar en lasermaskin för hårborttagning?

  • Metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.
  • En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna "aktiveras" av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt - då får vi enklare bort dessa "ny-aktiverade" hårsäckar vid nästa behandling!
  • Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 4-8 behandlingar för att få bort allt hår.
  • Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.
  • Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

HUR GÅR DET TILL MED LASER BEHANDLING FÖR PERMANENT HÅRBORTTAGNING?

  1. En gel appliceras på det område som ska behandlas.
  2. I en bråkdel av en sekund värms hårsäcken upp av lasern.
  3. Håret lossnar från hårsäcken och faller så småningom ut.
  4. Hårsäcken lämnas oförmögen att producera ett nytt hårstrå.


BEHÖVER MAN FÖRBEREDA SIG PÅ NÅGOT SÄTT INFÖR EN BEHANDLING MED LASER för permanent hårborttagning?

Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen.

Vi behandlar inte:
• Infektioner eller oläkt ärrvävnad som ska behandlas
• Extremt känslig och ömtålig hud
• Gravida/ammande kvinnor

Hur många behandlingar?
Väldigt individuellt, och det beror på området! Men räkna med 4-6 behandlingar för önskat resultat.

Hur ofta?
Det ska gå mellan 4-6 veckor mellan behandlingarna för att få mest optimalt resultat.


755 nm = specifikt effektiv för blont hår.

808 nm = standardvåglängd för alla hårtyper.

940 nm = Penetrerar effektivt djupt och absorberas av målkromoforen.

1064 nm = specifikt effektiv för mörk eller solbränd hud.

Diolasheer ICE arbetar med 4 våglängder, som kommer ut på samma gång för att arbeta i olika hår-djup och uppnå permanent hårborttagning av alla hud-typer och hårtyper.

755 nm våglängd. Alexandrite-våglängden erbjuder kraftfullare energiabsorption av melanin-kromoforen, vilket gör den idealisk för det bredaste utbudet av hårtyper och färger - särskilt ljusfärgat och tunt hår. Med mer ytlig penetrering riktar sig våglängden på 755 nm till utbuktningen av hårsäcken och är särskilt effektiv för ytligt inbäddat hår i områden som ögonbrynen och överläppen.

808 nm våglängd. Den klassiska Diodlaser-våglängden i Laserhårborttagning, 808 nm våglängd, erbjuder djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig kraft och hög repetitionshastighet. Dess djupa penetrationsförmåga riktar sig mot hårets hårsäck medan måttlig penetration av vävnadsdjup gör den idealisk för behandling av armar, ben, kinder och skägg.

940 nm våglängd. Denna våglängd ger bättre absorption av oxyhemoglobin (koagulering av mikrokärl som matar hårroten) och ett måttligt penetrationsdjup som gör det lämpligt för behandling av alla hårtyper. Melaninabsorptionen är låg, vilket gör det mycket säkert att arbeta med mörka fototyper.

1064 nm våglängd. YAG 1064-våglängden kännetecknas av lägre melanin-absorption, vilket gör den till en fokuserad lösning för mörkare hud-typer. Samtidigt erbjuder 1064 nm den djupaste penetrationen av hårsäcken, så att den kan rikta in sig på att behandla djupt inbäddat hår i områden som hårbotten, armhålor och köns-områden. Med högre vattenabsorption genereras en högre temperatur, ökar 1064 nm våglängden den termiska profilen för den totala laserbehandlingen för mest effektiv hårborttagning.