NYHET- NY BEHANDLING - Sklerosering

06.12.2021

Borttagning av ådernät på benen


- Snabb och skonsam behandling av ådernät på benen


Sklerosering är en injektionsbehandling där Aetoxysklerol injiceras långsamt med en tunn nål i blodkärlen som ska behandlas. Ämnet irriterar kärlväggarna och kärlen "klibbar" ihop. Det resulterar i att flödet upphör och kärlet kommer att förtvina och försvinna. 


Ytliga blodkärl på benen kallas för ådernät, och är utvidgade blodkärl som ligger nära hudytan och bildar spindelvävsliknande mönster. Det kan vara missprydande men går enkelt att behandla med injektioner. 


Hur behandlas ådernät på benen? 

Ådernät är först och främst ett kosmetiskt problem, där en konsultation med behandlare först sker för att se hur omfattande behandling som behövs. Sedan injiceras små mängder av ett läkemedel på flera ställen som gör att kärlen går tillbaka. En gradvis förbättring sker inom de närmaste veckorna. 


Antalet ådernät och storleken avgör hur många behandlingar som behövs. Det brukar vanligtvis behöva 2-8 behandlingar innan man får det slutresultat som man är ute efter. Behandlingarna görs med 3 till 4 veckors mellanrum.


 Att tänka på före och efter behandling: 

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. 

Behandlingen passar inte för dig som är gravid, ammande, har hjärtsjukdom eller har diabetes. 

För bästa resultat ser vi gärna att du avstår från all träning under en hel vecka efter behandling och att du använder kompressionsstrumpor. Avstå också från att sola (minst 2 veckor) för att undvika att huden pigmenteras.