Botox botox botox!!

21.09.2020

Visste du att botox ger dig förutom slät och fin hy även mer glans och lyster?

Botox har effekt på våra svett- och oljeproducerande körtlar vilket leder till minskning av porer som därmed ger fräschare hud.

Botox är hållbar ca 3-6 månader. Tätare behandlingsintervall ger längre hållbarhet eftersom muskeln lär sig slappna av. Dock ska det alltid gå minst 3 månader mellan varje ny behandling.

Botox kan även hjälpa dig som har besvär med spänningshuvudvärk.

Rynkbehandling med botox är enkel och smärtfri

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

De tre rynkor som behandlas effektivast med botox är:

  • Horisontella pannrynkor
  • Bekymmersrynkan (glabella) mellan ögonen
  • Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter

Utöver de tre "klassikerna" kan man även behandla rökrynkor/läpprynkor, neddgragna mungipor, näsrynkor/kaninlinjer, ögonbrynslyft, läpplyft, gropen i hakan mm med botox.


Förebygg rynkor och fina linjer

I regel utförs behandlingen på redan befintliga rynkor och linjer. Men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig om man har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.


Nu har det även kommit studier som visar att botox kan lindra depression!

Det finns studie som visar att depression syntes 40-88% mer sällan hos dem som behandlats med botox. 

Effekten som uppnås tros bero på att de muskler som spänns i ansiktet vid oro, besvär och stress också kommunicerar detta budskap till hjärnan. När dessa muskler slappnar av upplever hjärnan det som att en förändring ägt rum i sinnestillståndet vilket får patienten att känna sig bättre. Troligen finns även en viss effekt av vad patienterna ser i spegeln.

Ännu en gång visar botox upp sin mångsidighet som läkemedel.